Sähköläisten esittelyssä toimitusjohtaja

Tämä mies on luultavasti monelle keuruulaiselle tuttu jo lehdistä parin vuoden takaa: vuonna 2015 Keuruun Sähkön toimitusjohtajaksi nimitetty Esa Koivula. Moni siis tietänee perusasiat: viisikymppinen, entinen Outokummun energian toimitusjohtaja, käy töissä Jyväskylästä. Tutustutaan hänen työhönsä hieman tarkemmin.

 

Toimitusjohtaja Esa Koivula

 

Esan aamun rutiinitöitä ovat mm. sähköpostien lukeminen, laskujen kuittaus, talouden ja kassan seuraaminen ja sähkön pörssihintojen läpikäynti. Kausittain Esa valmistautuu vuosikellon mukaisiin hallituksen ja johtoryhmän kokouksiin, ja tällä hetkellä myös yrityksen strategia on tekeillä.

Päivittäistä työtä on sidosryhmätoiminta, käytännössä usein siis tapaamiset. Jos hän ei tapaa, hän soittaa.

Toimitusjohtaja on käytännössä töissä 24/7. Työpaikalla hän ei ole tolkuttoman pitkään, mutta ”vapaa-ajalla” on usein muuta työhön liittyvää valmistelua ja lukemista.

Esa tapaa sekä asiakkaita että työmailla omia alaisiaan. Näkyvillä oleminen on hänelle tärkeää, samoin oman firman väen kohtaaminen, jotta voi haistella ilmapiiriä eri tasoilla. Yhtiötä ja henkilöstöä ei voi muuten kehittää. Kuitenkaan hän ei halua sekaantua joka asiaan eikä etenkään neuvoa ammattimiestä siinä, miten työ kuuluisi tehdä.

Jos hän yhdeksi viikoksi voisi astua jonkun alaisensa työtehtäviin, Esasta mielenkiintoista olisi päästä mukaan verkkoasennuspuolelle, tai ylipäänsä suorittavaan portaaseen.

Esa sanoo, että hänellä on aina töissä kivaa, ja toivoo sen näkyvän koko liiketoiminnassa. Samoin hän on koko ajan ylpeä saadessaan olla Keuruun Sähkön TJ. Hommassa on paljon tuttua aiemmista töistä, mutta uudempana kaksi viimeisintä ovat tuoneet muassaan kuluttajakaupan kanssa työskentelyn, markkinoinnin suunnittelun ja näkyvyyden parantamisen.

Kun hän miettii työuraansa, hän toteaa varmasti: ”Mä tykkään tästä hommasta eniten.”

TJ:nä hän toivoo firmalle positiivista kehitystä. Alan muutoksessa pitää yrittää luovia yritystä kohti hyvää tulevaisuutta. Haasteita tuo suuruuden ekonomia: viranomaisten vaatimukset ovat pienille tahoille suhteessa haastavampia.

Mutta juuri paikallisuus kuuluu Esan mielestä KS:n vahvuuksiin, niin kulunutta kuin se onkin: ”Tämä on kaupunkilaisten firma.”  KS on lisäksi enemmän kuin perinteinen sähkö- tai energiayhtiö, koska se tarjoaa monialaiset palvelut paikallisesti ja nopeasti.

Energiayhtiöiden on opittava ja kehityttävä siihen suuntaan, että on muutakin energiaa kuin polttamalla saatava. Esan mielestä KS on onnistunut alkaessaan laajentaa uusiin palveluliiketoimintoihin, kuten uusiutuvaan energiaan ja energiansäästöratkaisuihin.

”Onko ristiriitaista, että puhun energiansäästöstä?” hän hörähtää.

Keuruun Sähkö Oy • Yliahontie 19, 42700 Keuruu • Puhelinvaihde ma-pe 9.00 - 15.00: 020 7879 800
© Keuruun Sähkö 2017. All rights reserved. Site by Pelismo Oy / p+web®