Keuruun Sähkön siirtohintojen sijoitus parantunut tilastoissa

Sähkölinja, taustalla sateenkaari

 

Keuruun Sähkö on uusimpien Energiaviraston siirtohintatilaston mukaan parantanut sijoitustaan. Esimerkiksi Iltasanomat käsitteli kuun alussa siirtohintoja artikkelissa Sähkön siirtohinnoissa hurjia alue-eroja – katso mitkä yhtiöt laskuttavat eniten.

Hintakehityksemme on valtakunnallisesta sähkönsiirron hinnannoususta huolimatta parantunut viime vuosina. Heinäkuussa 2015 olimme yksityisille asujille 10. kallein siirtoyhtiö, mutta nyt heinäkuussa 2017 on sijoitus 20. kallein, siis kymmenen sijaa halvempi.

Keskihintamme on 9,04 snt/kWh. Eroa maan kalleimpaan on 2,79 snt ja halvimpaan 2,78 snt. Koko maan keskiarvo on 8,20 snt/kWh.  Keskiarvoja laskiessa otimme mukaan laskuihin kaikki Energiaviraston määrittelemät tyyppikäyttäjät lukuun ottamatta teollisuuden siirtohintoja. Kalleimmat siirtohinnat ovat sähkökiukaattomissa kerrostalohuoneistoissa, halvimmalla pääsevät pientalot, joissa on osittain varaava sähkölämmitys.

Emme tämän muutoksen perusteella ala kehuskella halpuudella, mutta pidämme kuitenkin suuntaa oikeana.

 

Sähkön siirtohinnat määrittyvät kustannusperusteisesti, ja hinnat nousut johtuvat esimerkiksi maakaapelointiin investoimisesta, joka puolestaan johtuu tarpeesta panostaa sähköverkon sää- ja toimintavarmuuteen.

Siirtohintojen tilastoja pääsee lukemaan Energiaviraston nettisivuilta.

Keuruun Sähkö Oy • Yliahontie 19, 42700 Keuruu • Puhelinvaihde ma-pe 9.00 - 15.00: 020 7879 800
© Keuruun Sähkö 2017. All rights reserved. Site by Pelismo Oy / p+web®