Lämpövoimalan varalämpökattilan energiantarpeeseen suuri aurinkovoimala

 

Keuruun Lämpövoima rakennuttaa Varissaaren voimalaitoksen yhteyteen  aurinkovoimalan. Syksyllä valmistuvaan aurinkovoimalaan tulee yhteensä 320 aurinkokennoa ja sen kokonaisteho on 84,80 kW. Pinta-ala on 543 m2. Se on siten yksi Keski-Suomen suurimmista. Aurinkovoimalan asennustyön tekee emoyhtiö Keuruun Sähkö Oy.

Aurinkovoimalalla on tarkoitus kattaa voimalaitoksen varakattilan omakäyttösähkö, mikä on Suomessa poikkeuksellista. Parhaimpina aikoina kattilaa voi ajaa täysin aurinkoenergialla, muina aikoina loppu tarvittava sähkö lämpökattilaan otetaan sähköverkosta. Aurinkovoimala on mitoitettu niin, että ylijäämäsähköä ei juuri synny. 

Päätös aurinkovoimalan rakentamisesta syntyi Keuruun Sähkön halusta panostaa yhä ympäristöystävällisempään toimintaan. Kaukolämpöä tuotetaan nykyisellään 99-prosenttisesti bioenergialla. Koska Keuruun Sähkö tarjoaa aurinkoenergiaratkaisuja asiakkaille, oli sellainen luonnollista rakentaa myös tytäryhtiölle, kun sopiva katto löytyi. Aurinkovoimalan takaisinmaksuajaksi odotetaan 10 vuotta.

 

Keuruun Sähkö Oy • Yliahontie 19, 42700 Keuruu • Puhelinvaihde ma-pe 9.00 - 15.00: 020 7879 800
© Keuruun Sähkö 2017. All rights reserved. Site by Pelismo Oy / p+web®